Özet



Bu araştırma, dijital pazarlamanın dünyadaki önemli bir değişime ve işin çevrimdışından çevrimiçine geçişine nasıl katkıda bulunduğunu araştırıyor. Günümüzde Dijital pazarlama sayesinde kuruluşların ürünleri çok yönlü uygulamalar, web sitesi sayfaları ve sosyal medya gibi dijital kanallara erişmektedir.   
Dijital ortamdaki bir değişiklik, yeni teknolojilerin ortaya çıkışı ve müşteriler hakkında artan bilgi miktarı ile veri analizi olmadan daha fazla pazarlama hayal etmek zor. Veriye dayalı erişim, işletmelerin ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir müşteri deneyimi oluşturmasına olanak tanır. Veriye dayalı pazarlama, dijital verilerle yönlendirilen, akıllı izleme ile etkinleştirilen ve her müşteriye potansiyel bir alıcı gibi davranarak doğrudan etkileşim yaratan çok karmaşık bir süreçtir. İşletmeler ve girişimcilik, bu strateji sırasında, e-ticaret satış biçimleri ve daha fazlası aracılığıyla gruplandırılmış verilerin istatistiksel ve bilgisayarlı analizi sayesinde karı maksimize ederek bilgi, trendler ve dijital felsefe ile bir arka plan oluşturur. Pazarlamada veri ve dijital teknolojilerin uygulanması, birkaç heyecan verici dönüşüm aşamasından geçti. Her aşama, kuruluş içindeki pazarlama işlevinin kapsamını ve rolünü dönüştürmeye ve artırmaya yardımcı oldu. 
Geçmiş literatürden yararlanır ve zaman içinde veriye dayalı pazarlama ve dijital teknolojilerin uygulamalarını sistematik olarak izleriz. Tüm dünyanın 2021'den bu yana bir yıldan fazla bir süredir çevrimiçi faaliyet gösterdiği ve Big Data'nın yaygınlaşmasıyla eskiyi şekillendirdiği ortaya çıktı. Günümüzde modern pazarlama uzmanları, veriye dayalı stratejilerin öneminin ve gerekliliğinin çok iyi farkında. Müşteriler için yüksek talepler, beklentiler ve tabii ki anlık sonuçlar, belirli verilere dayalı bilinçli kararlar ve eylemler gerektirir. Veriye dayalı pazarlamanın tam olarak ne olduğuna ve bir pazarlama stratejisinin markanızın iş hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olabileceğine tam olarak bakalım.  



Anahtar Kelimeler

yönetim, dijital pazarlama, organizasyonlar, dünya çapında web, sosyal medya


Kaynakça